Få dit livs oplevelse med Tandemspring

Kan du godt lide fart og frit fald? Er du en eventyrlysten person, der altid søger efter nye udfordringer? Så er tandemspring perfekt til dig. Det er et minde for livet at springe ude i den frie luft.

tandem

Tandemspring lægger i familie til faldskærmsudspring. En af de store forskel ved tandem er, at man er spændt fast med en sele, der er tilknyttet tandem instruktøren. Instruktøren guider dig igennem hele springet fra starten. Hvor du får alt information du har brug for og til slut, hvor du lander på det grønne græs i solen. 

En af de vigtige forskelle på faldskærmsudspring og tandemspring er, ved tandem skal du ikke have styr på så meget selv. Her kan du nyde turen ned, idet det er tandeminstruktøren der stort set styrer det hele for dig. I forhold til faldskærmsudspring hvor du selv skal stå for springet. Springet er derfor perfekt til begynderen med et par spring, eller hvis det er din første gang du prøver udspring, skal tandem helt klart anbefales.

Ved solospring findes der en aldersgrænse. Den lyder på 16 år, men ved tandemspring findes der ikke en aldersgrænse, idet du er spændt fast til en instruktør hele tiden, og det er egentlig ham der sørger for springet. Der er ingen større krav til din fysiske form, men de fleste steder skal du veje mellem 35 og 95 kg.

Tandemspring på Sjælland

Hvis du vil prøve tandem på Sjælland, skal du køre en tur til Tureby, her ligger faldskærmsklubben DFC, hvor springet foregår. Tureby faldskærmsklub er det tætteste tandemspring lokation du kommer på København, idet det er kun en lille halv time fra København.

Tandemspring i Jylland

Vil du prøve et tandemspring i Jylland? Så er du kommet til det rette sted, Jylland er den del af Danmark med flest faldskærmsklubber. I Jylland findes der Århus faldskærms klub, Skydive Viborg, Kolding faldskærmsklub og Dropzone Danmark, der ligger i Herning. De er de største, og dem vil vi helt klart anbefale, de har styr på en god oplevelse ved et tandem.

Tandemspring på Fyn

Det er muligt at prøve tandem rundt omkring i Danmark, og selvfølgelig også på Fyn. På Fyn er det Center Jump som er et faldskærmscenter, der ligger i Odense, der giver en oplevelse for livet. Center jump I Odense finder sted ved H.C.A. lufthavn og de giver de bedste muligheder for et flot tandemspring i det fynske.

tandem-med-udsigt

Prisen på et tandem

Prisen på et tandemspring afhænger af flere faktorer. Disse faktorer er, hvor højt du springer fra, hvor mange der springer, særlige tilfælde man skal være ekstra opmærksomme på osv. Prisen på et tandem løber fra 2100 til 3500 kr. her i Danmark.

Det er muligt at tilkøbe kameramand med på springet. Her vil man blive filmet og taget billeder gennem hele springet både før, under og efter. Efter dit spring vil det blive klippet og redigeret til en video. Prisen for kameramand skifter meget pr. sted, så undersøg det på deres lokale side, eller spørg din tandem instruktør, han ved alt om tandemspring. 

Typiske spring her i Danmark er fra 3 km. højde og prisen variere mellem 2100 til 2900. I Herning findes der EU’s højeste tandemspring på hele 6 km. Denne koster 3500 for oplevelsen, og den er også en del dyrere i kameramand. Det er en vanvittig vild adrenalinfyldt oplevelse, hvor du endda skal have iltmask på vej op i flyet.

På selve dagen

Du har sikkert gået og glædet dig i længere tid til dit tandemspring. På selve dagen er det her du får udløst alt spændingen. Nu kommer du endelig til at springe. Når man springer et faldskærmsudspring eller tandem er det bedst med komfortabelt tøj, men der er ikke specifikke krav til hvad du skal være iført.

Du kan have alt på, lige fra smoking, joggingbukser, kokketøj og så videre. Det er kun fantasien der sætter grænser, dog anbefales varmt tøj om vinteren, idet det bliver koldere og koldere jo højere du kommer.

Når du ankommer ved lokationen, hvor du skal foretage dit spring får du først og fremmest en grundig sikkerhedsbriefing. Du møder din tandem instruktør, og han kommer til at forklare hvordan hele oplevelsen foregår. Herefter letter i fra jorden i flyveren, flyver mellem 3000 og 6000 meter op i luften. Så springer i ud, og oplever det frie fald.

Faldskærmen bliver taget ud omkring 1500 meters højde, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt og mærke adrenalin kicket og den vilde følelse i kroppen. Instruktøren foretage herefter en sikker landing, som han har gjort tusindvis af gange.

tandem-fly
tandemspring
Rul til toppen